
PARTNERS

Martine van Loock van atelier MVLHC
Martine is betrokken bij het maken van de prototype’s van de Amoiia items.
Je zou kunnen zeggen dat Martine van Loock haar liefde voor creëren van haar grootmoeder heeft geërfd, zij was een haute couture jurken ontwerper. Toen ze nog een klein meisje was zorgde haar nieuwsgierigheid ervoor dat ze leerde naaien. Samen met haar grootmoeder, een geduldig en toegewijde lerares, begon Martine te creëren. Ze begon met het maken van kleren voor haar poppen en stapte al gauw over op het maken van jurken voor haarzelf. Ze gebruikte hiervoor allerlei soorten stoffen, waaronder leer. Van haar schoonmoeder heeft ze haar streven naar kwaliteit perfectionisme geërfd.
Jaren later begon ze met een cursus in fashion design and publicity en creëerde prachtige designs die zowel mooi als creatief waren maar niet draagbaar. Uiteindelijk is ze aan het werk gegaan bij een bedrijf dat CAD CAM systems verkocht en kreeg daar de gelegenheid om te reizen en tijdens de reizen inspiratie op te doen. Nadat ze haar man had geholpen een restaurant te openen is ze in Spanje gaan wonen en heeft daar een schoenmakerscursus gedaan, maar voelde zich al snel meer aangetrokken tot leren tassen. Door vervolgens lokale studies en privé cursussen in het vakmanschap te hebben gevolgd heeft ze de ervaring opgedaan die nodig was om haar eigen atelier op te zetten, atelier MVLHC.
Welk Amoiia item vond je tot nu toe het leukste om te maken?
"De Amelie tas met de Amoiia logo bar was voor mij de leukste tas om te maken daar ik zelf het meest voeling heb met dat model. "
​
Hoeveel tijd besteed je gemiddeld aan het maken van een prototype voor Amoiia?
"De tijd die ik besteed aan een prototype kan ik onmogelijk aangeven, ik ben er constant mee bezig hetzij niet fysisch dan wel in gedachten, testen, verschillende soufflets maken etc. Soms blijft het even liggen om dan weer tot een ander idee afwerking te komen."
​
Wat vind je het leukste aan het maken van tassen?
"De uitdaging om telkens weer andere modellen in elkaar te steken en uiteindelijk het resultaat te zien. Van een lapje leder een creatie te maken! Het zien van de vooruitgang van het hele proces. Het is als de geboorte van een kind zou ik zeggen. "